به جاده‌های سبز خوش آمدید...

راهنمای سفر: ۲۴ ساعت در لیون، فرانسه

لیون فرانسه

شهر لیون طی سال­ها افتخارات زیادی را به دلیل اینکه مرکز تاریخی اروپایی ابریشم، پایتخت قدیمی گال و خاستگاه سینما و اخیرا پایتخت جهانی آشپزی و غذا شناسی بوده است، کسب کرده است. به نظر می­آید لیون همه چیز دارد. لیون به عنوان دومین شهر بعد از پاریس در فرانسه اعلام شده و چون بر ساحل دو رودخانه و بین دو تپه ساخته شده است، تجربه تپه نوردی، بعد جدیدی را در راهی که برای کشف شهری که زمانی یک مرکز صنعتی بوده است، نمایان می­کند.

در این شهر ترکیبی از معماری قدیمی و غذای محلی، و ترکیبی از صنایع دستی و هنر پیشرو که احتمالا حتی گردشگران سختگیر را به خود جذب می­کند. در این مقاله از جاده های سبز یک سفر ۲۴ ساعته در شهر لیون فرانسه را تجربه خواهید کرد.

لیون فرانسه
لیون فرانسه

مناظری که باید دید

از تپه فورویر که در پشت شهر خودنمایی می­کند بالا بروید، این کار به شما کمک می­کند به کلیسای نوتردام فورویر و قدیمی­ترین دهکده لیون برسید. با استفاده از ماشین کابلی شما می­توانید سریعتر به آن­جا برسید. محلی­ها آن را “نخ رنگی” (طناب) می­نامند، که شما را در عرض تنها ۵ دقیقه به بالا می­رساند. از تفریحگاه بالای تپه و جلوی کلیسا شما می­توانید همه جای لیون را ببینید.

مناظر آن­جا با جویبارهایی که از دو رودخانه آهکی به نام­های رون و ساون منشعب می­شوند، از هم جدا می­شوند. تپه فورویر به دلیل اینکه دارای یک کلیسا است، جایی که روحانی­ها در آن اقامت دارند، لقب “تپه نیایش­گر” نام گرفته و نماد قدرت کلیسای کاتولیک شده است. اگر از ان­جا به سمت چپ نگاه کنید “تپه کارگر” را در محله تاریخی کرویس رزیز نساج خواهید دید. اینجا جایی است که طیقه کارگر زندگی و به عنوان نساجان حرفه­ای ابریشم کار کرده­اند.

رستوران لیون فرانسه
رستوران لیون فرانسه

آن­چه باید بازدید نمود

“میسون دی کانوتس”، موزه ابریشم لیون، در محله قدیمی نساجان، کرویس رزیز، در یک خیابان باریک قرار گرفته است. در یک خانه محقر نساج قرن نوزدهم بنا شده است و شما براحتی می­توانید ورودی کوچکش را گم کنید. اگر چنین شود شما گوهر تاریخی را از دست داده­اید که تولیدات سنتی ابریشم لیون در طول پنج قرن را به نمایش می­گذارد. داستان­هایی در مورد زندگانی سخت نساجان ابریشم شما را در تاریخ به زمانی که لیون پایتخت تجارت ابریشم اروپا بوده است، می­برد. شما نمایشی از اینکه چگونه ابریشم بر طبق الگوها و مدل­های کاغذی بافته می­شوند را خواهید دید و شما شانس این را خواهید داشت تولیدات ابریشمی را لمس کنید که هر متر آن هزاران یورو ارزش دارد.

لیون فرانسه
لیون فرانسه

غذاهایی که باید امتحان کرد!

وقتی منتقد غذا سرنونسکی لیون را پایتخت جهانی آشپزی و خوراک شناسی در سال ۱۹۳۵ نامید، همه علاقه­مندان غذای محلی فرانسه در این شهر جمع شدند. و جایی بهتر از باچون در منطقه برای چشیدن طعم­های مختلف وجود ندارد. یک اغذیه فروشی خانوادگی معمولی غذاهای خانگی دلچسبی را همانند آنچه نساجان ابریشم در یک یا دو قرن پیش عادت به خوردنشان داشتند،ارائه می­دهد. یکبار بودن در آنجا به منزله بازگشت به زمان­های قدیم است. گارسون با گفتن روز بخیری بلند و دوستانه شما را بر سر میزی با رومیزی قرمز و سفید چهار خانه و در کنار دیوارهایی که به طور قدیمی تزئیین شده­اند، هدایت می­کند. ممکن است او غذاهای سنتی مانند کوفته ماهی، نوعی مخلوط ماهی و سس خامه، سوسیس گوشت خوک دودی شده یا “مغز نساج ابریشم” نوعی پنیر گیاهی را به شما پیشنهاد دهد. وقتی بوی خوش غذاها را از آشپزخانه استشمام می­کنید، دلتان می­خواهد تا همه آن­ها را امتحان کنید.

آن­چه باید جستجو کرد!

سیزده نقاشی که بر روی دیوارهای لیون نقش بسته­اند، شهر را به یک نمایشگاه فضای باز معاصر تبدیل می­کنند. همانطور که در حال قدم زنی در خیابان­های سنگفرشی و پیاده­روها هستید، نقاشی­های بزرگی بر دیوارهای ساختمان خواهید دید که شما را به سمت خود جلب می­کند. یکی از معروف­ترین آن­ها فرسک دس لیونز در خیابان کوآی قرار دارد و سی تن از ساکنین افسانه­ای لیون توسط آنتونی دی سنت اگزوپری-نویسنده- به عنوان برادران لومیره ، اولین فیلمسازان تاریخ توصیف شده­اند. نقاشی دیگر که ویژگی شهر را بیان می­کند، مور دس کانوتس نام دارد. به نساجان ابریشم قرن نوزدهم مربوط و بزرگترین نقاشی دیواری در اروپا است.

لیون فرانسه
لیون فرانسه

جاهایی که باید بروید

برای درک غذاها و هنر آشپزی لیون بازدید از فروشگاه لس هالز پاول بکوس- بعد از مشهورترین سرآشپز لیون کسی که موجب معروفیت لیون در زمینه غذا شد، نام گرفت – یک نیاز حتمی است. به آن­جا بروید و برخی از محصولات اصل را به عنوان میان وعده امتحان کنید و یا حتی شام را آنجا میل نمایید. آن­ها تمام سلیقه­ها را مد نظر دارند، از محصولات تازه، غذای دریایی و گوشت تا بارها (میخانه)، اغذیه فروشی­ها و رستوران­های سنتی. کسانی که عاشق غذا هستند باید به شیرینی پزی جایی برای تست شکلات و ماکارون (نان شیرینی نارگیل دار) بروند.

مسیر عبور

در معماری منحصر به فرد لیون، ترابلوز دالان­هایی هستند که از میان ساختمان­های مختلف خصوصا در شهر قدیمی ویکس لیون عبور می­کنند. برای بازدید عمومی است و دارای درهای چوبی سنگینی برای محافظتشان می­باشند. با وارد شدن از چنین درهایی خود را در جهانی جدید میابید. مسیر خود را ادامه دهید تا از پیچ و خم­های آن عبور کنید و راهتان را برای رسیدن به طرف دیگر بیابید و به خیابان دیگر بروید. قرن­ها ساکنین از این دالان­ها به عنوان میان­بری برای رفتن از یک طرف شهر به سمت دیگر آن استفاده می­کردند. البته بیشتر برای حمل کردن ابریشم و آب مورد استفاده قرار می­گرفته است و شما می­توانید درون ساختمان­های لیون اوقات خوشی را داشته باشید.

آنچه نباید بدون آن لیون را ترک کرد!

از آن­جا که لیون با چندین منطقه شراب محصور شده است، یکی دو بطری شراب سرخ به عنوان یادگاری اصیل می­توانید با خود ببرید. منطقه برتر بوژله با حداقل ده زمینه تولید مختلف برتر به عنوان تولید کننده شراب سرخ با کیفیت است. علاوه بر آن، بورگاندی و کوت دو رون محصولات متفاوتی را دارند و در نتیجه شما انتخاب­های بیشتری خواهید داشت. اگر وقت کافی برای بازدید از یک تولید کننده محلی در خارج شهر را ندارید، تاجران شراب در لیون همه انواع را برای پیشنهاد به شما در اختیار دارند از مغازه­های کوچک با چند نوع شراب تا بزرگترین آن­ها با هزاران حق انتخاب، بگذارید تا فروشندگان باتجربه نوع خاص شما را به شما پیشنهاد دهند.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *