
شهر لیون طی سالها افتخارات زیادی را به دلیل اینکه مرکز تاریخی اروپایی ابریشم، پایتخت قدیمی گال و خاستگاه سینما و اخیرا پایتخت جهانی آشپزی و غذا شناسی بوده است، کسب کرده است. به نظر میآید لیون همه چیز دارد. لیون به عنوان دومین شهر بعد از پاریس در فرانسه اعلام شده و چون بر ساحل دو رودخانه و بین دو تپه ساخته شده است، تجربه تپه نوردی، بعد جدیدی را در راهی که برای کشف شهری که زمانی یک مرکز صنعتی بوده است، نمایان میکند.
در این شهر ترکیبی از معماری قدیمی و غذای محلی، و ترکیبی از صنایع دستی و هنر پیشرو که احتمالا حتی گردشگران سختگیر را به خود جذب میکند. در این مقاله از جاده های سبز یک سفر ۲۴ ساعته در شهر لیون فرانسه را تجربه خواهید کرد.

مناظری که باید دید
از تپه فورویر که در پشت شهر خودنمایی میکند بالا بروید، این کار به شما کمک میکند به کلیسای نوتردام فورویر و قدیمیترین دهکده لیون برسید. با استفاده از ماشین کابلی شما میتوانید سریعتر به آنجا برسید. محلیها آن را “نخ رنگی” (طناب) مینامند، که شما را در عرض تنها ۵ دقیقه به بالا میرساند. از تفریحگاه بالای تپه و جلوی کلیسا شما میتوانید همه جای لیون را ببینید.
مناظر آنجا با جویبارهایی که از دو رودخانه آهکی به نامهای رون و ساون منشعب میشوند، از هم جدا میشوند. تپه فورویر به دلیل اینکه دارای یک کلیسا است، جایی که روحانیها در آن اقامت دارند، لقب “تپه نیایشگر” نام گرفته و نماد قدرت کلیسای کاتولیک شده است. اگر از انجا به سمت چپ نگاه کنید “تپه کارگر” را در محله تاریخی کرویس رزیز نساج خواهید دید. اینجا جایی است که طیقه کارگر زندگی و به عنوان نساجان حرفهای ابریشم کار کردهاند.

آنچه باید بازدید نمود
“میسون دی کانوتس”، موزه ابریشم لیون، در محله قدیمی نساجان، کرویس رزیز، در یک خیابان باریک قرار گرفته است. در یک خانه محقر نساج قرن نوزدهم بنا شده است و شما براحتی میتوانید ورودی کوچکش را گم کنید. اگر چنین شود شما گوهر تاریخی را از دست دادهاید که تولیدات سنتی ابریشم لیون در طول پنج قرن را به نمایش میگذارد. داستانهایی در مورد زندگانی سخت نساجان ابریشم شما را در تاریخ به زمانی که لیون پایتخت تجارت ابریشم اروپا بوده است، میبرد. شما نمایشی از اینکه چگونه ابریشم بر طبق الگوها و مدلهای کاغذی بافته میشوند را خواهید دید و شما شانس این را خواهید داشت تولیدات ابریشمی را لمس کنید که هر متر آن هزاران یورو ارزش دارد.

غذاهایی که باید امتحان کرد!
وقتی منتقد غذا سرنونسکی لیون را پایتخت جهانی آشپزی و خوراک شناسی در سال ۱۹۳۵ نامید، همه علاقهمندان غذای محلی فرانسه در این شهر جمع شدند. و جایی بهتر از باچون در منطقه برای چشیدن طعمهای مختلف وجود ندارد. یک اغذیه فروشی خانوادگی معمولی غذاهای خانگی دلچسبی را همانند آنچه نساجان ابریشم در یک یا دو قرن پیش عادت به خوردنشان داشتند،ارائه میدهد. یکبار بودن در آنجا به منزله بازگشت به زمانهای قدیم است. گارسون با گفتن روز بخیری بلند و دوستانه شما را بر سر میزی با رومیزی قرمز و سفید چهار خانه و در کنار دیوارهایی که به طور قدیمی تزئیین شدهاند، هدایت میکند. ممکن است او غذاهای سنتی مانند کوفته ماهی، نوعی مخلوط ماهی و سس خامه، سوسیس گوشت خوک دودی شده یا “مغز نساج ابریشم” نوعی پنیر گیاهی را به شما پیشنهاد دهد. وقتی بوی خوش غذاها را از آشپزخانه استشمام میکنید، دلتان میخواهد تا همه آنها را امتحان کنید.
آنچه باید جستجو کرد!
سیزده نقاشی که بر روی دیوارهای لیون نقش بستهاند، شهر را به یک نمایشگاه فضای باز معاصر تبدیل میکنند. همانطور که در حال قدم زنی در خیابانهای سنگفرشی و پیادهروها هستید، نقاشیهای بزرگی بر دیوارهای ساختمان خواهید دید که شما را به سمت خود جلب میکند. یکی از معروفترین آنها فرسک دس لیونز در خیابان کوآی قرار دارد و سی تن از ساکنین افسانهای لیون توسط آنتونی دی سنت اگزوپری-نویسنده- به عنوان برادران لومیره ، اولین فیلمسازان تاریخ توصیف شدهاند. نقاشی دیگر که ویژگی شهر را بیان میکند، مور دس کانوتس نام دارد. به نساجان ابریشم قرن نوزدهم مربوط و بزرگترین نقاشی دیواری در اروپا است.

جاهایی که باید بروید
برای درک غذاها و هنر آشپزی لیون بازدید از فروشگاه لس هالز پاول بکوس- بعد از مشهورترین سرآشپز لیون کسی که موجب معروفیت لیون در زمینه غذا شد، نام گرفت – یک نیاز حتمی است. به آنجا بروید و برخی از محصولات اصل را به عنوان میان وعده امتحان کنید و یا حتی شام را آنجا میل نمایید. آنها تمام سلیقهها را مد نظر دارند، از محصولات تازه، غذای دریایی و گوشت تا بارها (میخانه)، اغذیه فروشیها و رستورانهای سنتی. کسانی که عاشق غذا هستند باید به شیرینی پزی جایی برای تست شکلات و ماکارون (نان شیرینی نارگیل دار) بروند.
مسیر عبور
در معماری منحصر به فرد لیون، ترابلوز دالانهایی هستند که از میان ساختمانهای مختلف خصوصا در شهر قدیمی ویکس لیون عبور میکنند. برای بازدید عمومی است و دارای درهای چوبی سنگینی برای محافظتشان میباشند. با وارد شدن از چنین درهایی خود را در جهانی جدید میابید. مسیر خود را ادامه دهید تا از پیچ و خمهای آن عبور کنید و راهتان را برای رسیدن به طرف دیگر بیابید و به خیابان دیگر بروید. قرنها ساکنین از این دالانها به عنوان میانبری برای رفتن از یک طرف شهر به سمت دیگر آن استفاده میکردند. البته بیشتر برای حمل کردن ابریشم و آب مورد استفاده قرار میگرفته است و شما میتوانید درون ساختمانهای لیون اوقات خوشی را داشته باشید.
آنچه نباید بدون آن لیون را ترک کرد!
از آنجا که لیون با چندین منطقه شراب محصور شده است، یکی دو بطری شراب سرخ به عنوان یادگاری اصیل میتوانید با خود ببرید. منطقه برتر بوژله با حداقل ده زمینه تولید مختلف برتر به عنوان تولید کننده شراب سرخ با کیفیت است. علاوه بر آن، بورگاندی و کوت دو رون محصولات متفاوتی را دارند و در نتیجه شما انتخابهای بیشتری خواهید داشت. اگر وقت کافی برای بازدید از یک تولید کننده محلی در خارج شهر را ندارید، تاجران شراب در لیون همه انواع را برای پیشنهاد به شما در اختیار دارند از مغازههای کوچک با چند نوع شراب تا بزرگترین آنها با هزاران حق انتخاب، بگذارید تا فروشندگان باتجربه نوع خاص شما را به شما پیشنهاد دهند.